Recept notengehakt

notengehakt





120 gram noten,                                          (bijvoorbeeld walnoten, amandelen, cashewnoten en hazelnoten)
120 gram paneermeel of broodkruim         (van geroosterd brood)
1 ei
⅛ liter dikke saus                                    (witte bloemsaus van boter, bloem en melk, met wat loempiasaus of sambal naar smaak)
125 gram gefruite uien, met knoflook
¾ kopje gesnipperde peterselie
1 theelepel selderijzout of kruidenbouillon poeder
peper en zout

Maak in een keukenmachine de noten en vervolgens het brood fijn.
Klop het ei los, meng alle ingrediënten goed dooreen.
Doe het mengsel in een goed beboterde vuurvaste schaal zodat het een 5 cm dikke laag vormt.
Bak het gehakt gedurende 50 minuten in een matig warme oven, stand 3 - 4, 160°  -  200°C .

Waarom we anders moeten gaan eten. The Lancet januari 2019